ATP Tour Official Tournament

Mästerlig Monfils vinnare

22 October 2023 By BNP Paribas Nordic Open
Tokyo Take-Off! Shapovalov Serves Past Johnson
©

Share

Den rutinerade fransmannen Gaël Monfils är vinnaren i årets dramatiska singelfinal i Kungl. Tennishallen. Vinnarsiffrorna lyder 4-6, 7-6 (6), 6-2 efter en högklassig insats mot den storspelande succéspelaren Pavel Kotov. Monfils finalvinst innebär hans andra titel i BNP Paribas Nordic Open.

Finalisterna i BNP Paribas Nordic Open bjöd på underhållande tennis i världsklass inför ett fullsatt Kungl. Tennishallen i Stockholm. Den unge Pavel Kotov, med sin explosiva forehand, lyckades tidigt i matchen bryta Monfils serve, vilket tycktes ge honom extra självförtroende på banan. 24-åringen fortsatte spela stabilt och satte hög press på fransmannen som tvingades bak i banan. Kotov rörde sig med snabba fötter och spelade med mycket djup och vinklar, något som fick Monfils att jobba extra hårt för att hinna med. Trots att fransmannen hämtade tillbaka ett game, var det till slut Kotov som vann första set med 6-4.

Andra set inleddes mycket jämnare med många fina bolldueller och vid ställningen 4-4 stod setet och vägde. Monfils lyckades ta ledningen upp till 5-4, men Kotov höll sin serve och spelade sig fram till tre breakbollar i Monfils servegame. Fransmannen höjde sig dock när det som bäst behövdes och lyckades hålla sin serve genom att vinna fem raka poäng till publikens jubel. Kotov svarade med att spela världstennis som ledde fram till ett tie-break och även om det var ett svängigt sådant, blev det fransmannen som vann kampen och tvingade fram ett tredje set.

Monfils kändes mycket piggare inledningsvis och i kombination med enkla misstag från Kotov lyckades fransmannen bryta direkt och gå upp i en snabb 2-0 ledning. Fortsättningsvis var det Monfils som höjde sin nivå ytterligare, bröt Kotovs serve, och när ställningen var 3-2 låg matchen i fransmannens händer. Monfils höll sin serve, bröt Kotovs på nytt, och gick fram till 5-2 när han visade prov på stort fokus och rutin. Kotov vägrade dock ge sig och bröt tillbaka till 5-3 för Monfils. Fransmannen svarade med att kontra omgående i det efterföljande gamet vilket ledde till en välförtjänt matchseger med resultatet 4-6, 7-6 (6), 6-3.

- Jag är väldigt lycklig att vinna tävlingen igen. För min egen skull, men även för min coachs skull, Mikael Tillström. Jag vill speciellt också tacka min mamma, min fru och min dotter, som är med mig i Stockholm. sa segraren Gaël Monfils.