Tommy Paul vinner sin första ATP-titel i Stockholm Open

Amerikanen Tommy Paul besegrade den regerande mästaren Denis Shapovalov i finalen i Stockholm Open inför fullsatta läktare i Kungl. Tennishallen. Tommy Paul vann därmed karriärens första ATP-titel. Segern innebär dessutom att Paul blir den sjätte spelaren i tävlingens historia som vinner sin första titel i Kungl. Tennishallen.

Tommy Paul vann Stockholm Open efter 6-4, 2-6, 6-4 i en spännande finaluppgörelse mot sin motståndare kanadensaren Denis Shapovalov. Paul är den tionde amerikanen som vinner Stockholm Open och för honom ger vinsten en perfekt avslutning på hans hittills bästa säsong.

Liksom i semifinalen mot landsmannen Frances Tiafoe höll Paul sig lugn och höjde sitt spel i de avgörande lägena i matchen. Shapovalov gav allt han hade, men Paul var starkast för dagen i en match där båda spelarna bjöd på strålande tennis.

– Det har varit fantastiskt att spela här inför en så här underbar publik, som har stöttat mig hela veckan, sa Tommy Paul direkt efter matchen.

Finaldagen på Kungl. Tennishallen gjorde verkligen ingen besviken. Sedan pandemin ställde in sportevenemang förra året, har svenska tennisfans varit ivriga att se sina favoritspelare live in action. Ur den synvinkeln hade Stockholm Open ett av de bästa startfälten någonsin.

Det har varit en fantastisk vecka med spännande, överraskande och rolig tennis under många dramatiska matcher. Jag är glad att vi nu får se ännu en spelare som vinner sin första ATP-tävling här i Stockholm Open. Nu ser vi redan fram emot nästa år, säger Thomas Enqvist, trefaldig Stockholm Open-vinnare och turneringsledare för Stockholm Open.

Sir Andy Murrays närvaro och fantastiska tennis blev en av höjdpunkterna i turneringen. Det levererades också moderna och explosiva tennisstilar av det unga gardet av spelare som 21-åriga Felix Auger-Aliassime, 23-åriga Frances Tiafoe och den försteseedade 20-åringen Jannik Sinner.

Stockholmspubliken bjöds på en glittrig prisceremoni ledd av Thomas Enqvist, turneringsledare, Dan Rastland, ordförande för Stockholm Open AB och Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood Foundation.