Tennis Against Corona – The Ymer Battle

Stockholm Open bjuder in till unik match mellan bröderna Ymer

Nu på söndag den 10 maj klockan 15.00 möts Sveriges två högst rankade herrtennisspelare, Mikael och Elias Ymer, på Kungl. Tennishallen i Stockholm. Mötet mellan bröderna Ymer är den första delen i SVT-serien Utmanarmötet och sänds i SVT1 och SVT Play. Matchen arrangeras av Stockholm Open i nya initiativet Tennis Against Corona.

Idrottsvärlden har stått stilla sedan coronapandemins utbrott. I väntan på att den ordinarie idrotten ska kunna återupptas sänder SVT nu den nya specialsatsningen ”Utmanarmötet”. Först ut är ett prestigemöte mellan bröderna Mikael och Elias Ymer som en gång för alla ska avgöra vem som är bäst i landet och i familjen.

Matchen arrangeras av Stockholm Open och kommer att spelas i tre set inför tomma läktare och ett litet kamerateam på Kungl. Tennishallen i Stockholm. Arrangören följer rekommendationer för att genomföra ett tryggt event för spelare och funktionärer. Matchen blir den första inom professionell herrtennis sedan ATP stoppade alla turneringar i mars.

Internationella tittare kommer kunna se matchen via streamingtjänsten SolidSport.com för 3.99 euro.

Mötet mellan bröderna Ymer  är den första insatsen i Stockholm Opens initiativ Tennis. Against Corona som ska stötta Röda Korsets viktiga arbete. Stockholm Open hoppas även kunna skapa fler tillfällen samt inspirera andra ATP-arrangörer. Allt överskott från kampanjen skänks till Röda Korsets globala hjälpinsatser för Covid-19.

- Vi är många som älskar tennis, både som utövare och fans, och att se tennis i världsklass är svårslaget. Just nu står dock hela sportvärlden stilla och vi på Stockholm Open hoppas som många andra att ATP och WTA snart kan vara igång igen. Tills dess bjuder vi på denna match där spänningen blir stor och syftet ännu större, säger Thomas Enqvist, Tournament Director för Stockholm Open 2020.

Matchen den 10 maj mellan bröderna Ymer dokumenteras av fotografen Björn Ceder i samarbete med Hasselblad. Bilderna kommer att visas i utställningen Tennis Against Corona på Stockholm Open i höst.

Vänligen notera att matchen är ett välgörenhetsevenemang utan publik eller onödig stödpersonal på plats. Stockholm Open uppmanar alla att följa de givna rekommendationerna av myndigheterna kring hälsa och säkerhet i rådande situation, stanna hemma och håll avstånd till varandra. Hälsa och säkerhet för alla involverade i evenemanget samt i samhället som stort är alltid en av våra främsta prioriteringar.

För ytterligare information, bilder och intervjuer, vänligen kontakta:
Moa Abrahamsson, Presskontakt Stockholm Open, moa@abbypr.se, 0707912000.

För information om Red Cross Global Covid-19 Emergency Relief, vänligen kontakta:
Maude Fröberg, Press Secretera, press@redcross.se, 08452482

 

Mer information om initiativet