Svensk skräll i Stockholm Open

Elias Ymer och Markus Eriksson klara för semifinal

Elias Ymer och Markus Eriksson fick ett sent wildcard in i Stockholm Open och är nu vidare i semifinal. Det nykomponerade dubbelparet stod för torsdagens stora överraskning när de besegrade Pedro Martinez och Andrea Vavassori med 6-3, 6-3. 

I den första omgången besegrade svenskarna Mies/Middelkoop med 2-6, 6-4, 10-5. Mies/Middelkoop är två av dubbeltourens mest meriterande spelare och den förstnämnda har vunnit Franska Öppna i dubbel två år i rad.

Skrällparet fortsatte att briljera under torsdagen då Vavassori/Martinez fick se sig besegrade i två raka set. Elias Ymer har returspelet som sin främsta egenskap i spelformen och har hittills varit väldigt stabil från bakplan. Markus Eriksson har imponerat framme vid nät med sitt snabba reflexspel och sina kompakta volleys. 

Elias Ymer vann dubbeltävlingen i Stockholm Open 2016 tillsammans med sin yngre bror Mikael vilket var Elias första titel på ATP-touren. Tillsammans med ett starkt hemmastöd och Centercourten på fredagen för svenskarna finns det alla möjligheter till ytterligare en ny dubbeltitel för Elias och en första för Markus Eriksson I semifinalen väntar det rutinerade paret Qureshi/Rojer. 

Markus Eriksson och Elias Ymer kan ikväll få sällskap av ytterligare två svenskar i form av Robert Lindstedt och André Göransson som ställs mot Gonzalez/Molteni.