Stockholm Open startar eget driftbolag

Stockholm Open laddar just nu upp med spelare och ny organisation för 2022 års turnering i Kungl. Tennishallen. Nytt för i år är att Stockholm Open AB har tagit initiativet till ett driftbolag för att fortsättningsvis genomföra alla delar av turneringen under egen flagg. Jamie Perry, tidigare VD på Stockholm Open AB blir därmed VD för nya driftbolaget Stockholm Open Media & Marketing AB. Thomas Enqvist, flerfaldig Stockholm Open-mästare, är kvar i rollen som tournament director. 

Stockholm Open AB ägs av de ideella föreningarna, Salk, Stockholms Tennisförbund och KLTK. Allt eventuellt överskott från turneringen går till svensk ungdomstennis och så här långt har det blivit över 50 miljoner kronor. Genom att ta hem hela ansvaret för driften återgår Stockholm Open till hur verksamheten framgångsrikt drevs de första 25 åren och kan samtidigt lägga större fokus på turneringens kommersiella utveckling.

Förra årets turnering blev därmed en stor generalrepetition för ägarklubbarna som på kort varsel fick ta över ansvaret för både drift och de kommersiella rättigheterna då den sista i raden av många evenemangsoperatörer kastade in handduken. Den korta framförhållningen till trots lyckades organisationen skapa en framgångsrik turneringsvecka som bjöd på oförglömliga tennismatcher med flera av världens främsta spelare inför fullsatta läktare. Stärkt av den lyckade turneringen 2021 har de tre ägarklubbarna nu tagit beslut att framledes driva evenemanget i egen regi. 

Senare i vår förväntas de första spelarna för 2022 års turnering presenteras. Thomas Enqvist fortsätter som ansvarig för spelarrekryteringen och tävlingen har återgått till den ordinarie veckan i ATP-kalendern och spelas den 15–23 oktober 2022. I maj släpps biljetterna.