Stockholm Open 2020 inställt

Stockholm Open 2020 inställt

Anrika tennisturneringen Stockholm Open har arrangerats årligen i över 50 år. Här har storheter som Roger Federer, Björn Borg, John McEnroe och Stan Smith bjudit på tennis i världsklass inför fullsatta läktare. För första gången sedan 1969 tvingas nu arrangören ställa in 2020 års turnering med hänvisning till den rådande pandemin.

- Det är med sorg i hjärtat som Stockholm Open får ta paus ett år. Men naturligtvis är beslutet det enda rätta med hänsyn till säkerheten för alla spelare, tennisfans och funktionärer, säger Thomas Enqvist, Tournament Director Stockholm Open.

Tidigare i år meddelade ATP att vårens och sommarens turneringar inom ATP-touren ställs in till följd av Covid-19. Stockholm Open har fortsatt sett försiktigt positivt på framtiden med en förhoppning att kunna genomföra årets turnering enligt plan i oktober 2020 och inväntat direktiv från svenska och internationella myndigheter och organisationer. Stockholm Open har, precis som övriga turneringar inom ATP-touren, både ett internationellt startfält samt ett stort antal svenska och internationella gäster. Detta innebär att en stor del av turneringens genomförande bygger på att alla medverkande, på ett tryggt och riskfritt sätt, ska kunna resa in och besöka turneringen.

-Covid-19 har påverkat ATP-touren stort över hela världen. Det är nu mycket beklagligt att behöva meddela att Stockholm Open 2020 inte kommer att äga rum. Tävlingen kommer att vara mycket saknad men vi ser fram emot att se dess återkomst 2021 där eventet utan tvekan spelar en viktig roll för hela ATP-touren, säger David Massey, verkställande direktör, ATP Europe.

Ända sedan 1969 har besökarna fått se många storheter kämpa om vinsten på Stockholm Open. Några tidigare vinnare, förutom turneringens Tournament Director Thomas Enqvist, är Stan Smith, John McEnroe, Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg, Boris Becker, Jonas Björkman, Thomas Johansson, Roger Federer och nu senast Denis Shapovalov. Totalt har 162 vinnare hyllats på prispallen under turneringens historia som nu får ett blankt år inskrivet för första gången på 51 år.

Siktet ställs nu istället på turneringen 2021 samt att utveckla Stockholm Opens övriga aktiviteter och engagemang.

-Vi har många spännande planer och tillsammans med våra partners och fantastiska ambassadörer ställer vi nu om och fortsätter arbetet med utvecklingen av kommande års turnering 16-24 oktober 2021, fortsätter Thomas Enqvist.