Stjärnorna bakom kulisserna

Funktionärer på Stockholm Open 2019

Ett tack till alla funktionärer och medarbetare!

Denna vecka skulle ha varit Turneringsveckan 2020. Ända sedan Stockholm Open startades 1969 har tennisstjärnor som Borg, McEnroe, Becker, Björkman, Federer och Tsitsipas bjudit på tennis i världsklass på Kungl. Tennishallen, men för första gången sedan starten 1969 blev det ingen turnering i år på grund av rådande pandemi. 

Stockholm Open lockar årligen tiotusentals besökare till Kungl. Tennishallen – och en nyckelfaktor i att få turneringen och organisationen runt denna att fungera och flyta på är alla funktionärer, bollkallar, bollflickor och medarbetare.  

Vi vill passa på att tacka Er, ni som är en så viktig del av Team Stockholm Open, och lämna ordet till er och era minnen från tidigare år. Vi ser fram emot att jobba tillsammans igen kring turneringen 2021 och är helt säkra på att det kommer att bli en fantastisk turnering med extra mycket tennisglädje då! 

Felicia Lövgen 
Arbetsuppgift under Stockholm OpenPlayers Service Manager 

Det är svårt att bara nämna ett minne eller anekdot när jag tittat tillbaka på tidigare år under turneringen, men en sak att nämna är glädjen att se alla ”nya” stjärnor födas i Stockholm - en ära vi haft de senaste åren med bl.a. Tsitsipas och Shapovalov som tagit sina första titlar under Stockholm Open. Jag ser fram emot att under många år framöver fortsätta vara en del av turneringen som är en så viktig milstolpe i många unga talangers karriärer!  

Per-Åke Arvidsson 
Arbetsuppgift under Stockholm Open: Transport 

Jag började som funktionär 2018 med fokus på transporterna, Courtesy Cars. På fritiden sysselsätter jag mig gärna med jakt och skogsarbete, så ett av mina absoluta favoritminnen från Stockholm Open var när jag fick Stefan Edberg i bilen och fick diskutera skogsinvesteringar med honom.  

Diana Grecu 
Arbetsuppgift under Stockholm Open: Players’ Lounge Hostess? 

My first year at Stockholm Open was 2013. Since then, caring for the players and Players’ Lounge has been a yearly activity I’ve looked forward to each year. One of my favorite activities during the week is baking cakes for the players celebrating their birthdays during the tournament. Instead of baking and caring for the players, this year has been filled with quarantine activities such as interstellar travels (aka watching all of Star Trek series and movies). I look forward to next year’s tournament and returning to the Players’ Lounge and the SO week in October 2021.  

Anders Wahlfridsson 
Arbetsuppgift under Stockholm OpenCourtesy Desk 

Jag har varit funktionär på Stockholm Open i flera olika roller sedan 2008  De senaste åren i vår Courtesy Desk. Om jag ska nämna ett favoritögonblick på Stockholm Open måste det vara 2010 när Roger Federer var i Kungliga Hallen. Fantastisk atmosfär, fullt med folk och otrolig närhet till spelare och all action på banan. Ett minne för livet att få vara delaktig i den upplagan! 

Sofia Falk 
Arbetsuppgift under Stockholm OpenBanchef 

Jag började som bollkalle på Stockholm Open 2008, och sedan 2013 har jag till och från jobbat som banchef. Flera av bollkallarna jag sprang med från starten 2008 jobbar fortfarande på andra positioner under turneringen, kul att vi följs åt!  

Mitt favoritögonblick på Stockholm Open, förutom när Federer var här 2010, måste jag säga är kvartsfinalen 2014 mellan Sock och Dimitrov. En sen kväll i andra set slår Dimitrov två helt otroliga trick shots efter varandra och hela Kungliga ställer sig upp och applåderar. Centre Court kändes helt plötsligt som ett vardagsrum där vi alla var vänner och hade sett något som ingen annan fått vara med om.  

Kenneth Falk  
Arbetsuppgift under Stockholm OpenBanchefernas Chef 

Det känns så himla trist att SO 2020 inte blir av och det är många saker jag kommer sakna enormt. T.ex. att inte ha en sladd in i örat med alla dessa roliga kommentarer och de klara och tydliga och beskeden från kollegorna på ATP, höra mina Banchefer leta efter spelare i omklädningsrum, toaletter, gymmet, Players lounge eller i någon dold korridor på Kungliga, och de eviga förhandlingarna med tvätt-Boris om hur många handdukar man får ta upp från källaren. Aldrig har det för mig varit så viktigt med bananer, handdukar, vatten och bollar som denna vecka på kungliga. 

Och uppgiften som Banchef Open, den bryter också en 30 årig tradition på Centre Courten.. 

Men jag klarar mig nog, för jag ser redan fram emot Stockholm Open 2021. Kommer att bli ett fantastiskt evenemang för oss alla!