Stockholm Open-mästaren tillbaka på Kungl. Tennishallen 2021

Denis Shapovalov klar för spel i Stockholm Open 6-13 november

Stockholm Open kan nu presentera nästa stora tennisnamn inför årets turnering på Kungl. Tennishallen den 6-13 november. 10-rankade världsspelaren Denis Shapovalov kommer tillbaka till arenan där han så sent som 2019 stod högst upp på prispallen. Shapovalov ansluter då till redan klara OS-guldmedaljören Alexander ”Sascha” Zverev, världs-fyran som signats till Stockholm Open för både 2021 och 2022.

Stockholm Open har genom dess över 50-åriga historia blivit en spelarfavorit hos eliten, vilket Denis Shapovalov är ett tydligt exempel på när han nu väljer att återkomma till Kungl. Tennishallen. Den 22-åriga kanadensiska spelaren är dessutom regerande Stockholm Open-mästare.

I Stockholm vann jag min första ATP-titel och därför är det en mycket speciell plats för mig. Både i mitt minne och i min karriär. Nu ser jag mycket fram emot att komma tillbaka och spela i Stockholm Open igen, säger Denis Shapovalov.

Sedan tidigare står det klart att guldmedaljören från OS i Tokyo och fyra på ATP-touren, Alexander Zverev kommer till Stockholm Open. Bakom signingen av de bägge spelarna står Tournament Director Thomas Enqvist, själv trefaldig vinnare av Stockholm Open, och ansvarig för att skapa den bästa mixen av spelare.

Denis är vår defending champion och en av de mest spektakulära spelarna på touren och som det senaste året etablerat sig i den absoluta världstoppen. Vi är förstås otroligt nöjda och glada att med honom få med ytterligare en topp 10-spelare till Stockholm Open, säger Thomas Enqvist.

Stockholm Open spelas på Kungl. Tennishallen den 6-13 november 2021. Biljetter finns att köpa via tickster.com

För ytterligare information, bilder och intervjuer, vänligen kontakta:
Moa Abrahamsson, Presskontakt Stockholm Open
moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 0707912000