Praktisk information

Bra att veta inför ditt besök till årets turnering på Kungl. Tennishallen 15-23 oktober 2022!

Praktisk info

Nedan har vi samlat diverse praktisk information som kan vara bra att veta inför ert besök till årets Stockholm Open på Kungl. Tennishallen. 

Här hittar du bl.a. info om hur du tar dig hit, biljetter och entréer, visitering, garderober och bagage, mat och dryck, tillgänglighetsanpassning samt hälsa och säkerhet. Vi vill även göra er uppmärksamma på att Stockholm Open är ett kontantfritt evenemang. 

Längre ner på sidan hittar ni även en översiktskarta över arenan.

Vi ser fram emot att välkomna er till Kungl. Tennishallen 15-23 oktober 2022!

Ta sig till arenan

Stockholm Open spelas på Kungl. Tennishallen i Stockholm, Lidingövägen 75. Hit kan du ta dig lätt från centrala Stockholm till fots, kommunalt, med cykel eller med vår egen Tennisbuss. Vi rekommenderar starkt att lämna bilen hemma.

Tennisbussen: Tillsammans med Nobina erbjuder vi i år ett bekvämt och hållbart alternativ att ta sig till arenan. Våra egna tennisbussar med första avgång från Norrmalmstorg 1h innan första matchstart är kostnadsfria vid uppvisande av giltig turneringsbiljett. Endast 27 platser per buss och det är först till kvarn som gäller på dessa bussar. Läs mer och se tidtabellen här.

Kollektivt: Närmaste tunnelbanestation till arenan är Gärdet från vilket det tar ca  9 minuter att promenera till Kungl. Tennishallen.

Med cykel: Enklare cykelparkering nås till höger om huvudentrén ute vid Lidingövägen. Här kan även el-sparkcyklar parkeras. OBS: El-sparkcyklar måste placeras på hänvisad plats för att inte blocka flöden och nödutgångar vid entrén. Inga el-sparkcyklar inne på arenaområdet. 

Med el-sparkcykel: Det går bra att ta en ledig el-sparkcykel från tunnelbanestation Stadion eller Gärdet.  Se ovan för parkeringsmöjligheter och regler.

Med taxi: Vid ankomst går det bra att bli avsläppt vid huvudentrén på Lidingövägen 75 - men all upphämtning sker i taxiområdet vid Storängsvägen 4. När du beställer bil, ange därför Storängsvägen 4 som upphämtningsadress. 

Med bil: Det finns ingen parkering vid arenan utan för dig som kommer med bil rekommenderar vi att leta parkering i kringliggande områden så som t.ex. Östermalm, Gärdet, Norra Djurgårdsstaden.

Biljetthantering & Entréer

Din förköpta biljett visas upp och skannas vid ankomst i biljettentrén som befinner sig innanför huvudentrén som du kommer till via ingång från Lidingövägen 75.

VIP- och företagsgäster är välkomna via ordinarie huvudentrén via Lidingövägen 75 från vilket ni hänvisas till er särskilda entré. Om ankomst med bil är alternativ väg via taxi-området vid Storängsvägen 4. Se områdeskarta där entréer är markerade.

Notera att barn under 6 år går kostnadsfritt på turneringen i betalande vuxens sällskap, men har då ingen egen platsreservation

Ackreditering

Ackreditering för personal, volontärer, press och liknande hämtas ut i vid ackrediteringsdisken.

Denna hittas innanför huvudentrén till höger när man kommit in. Se markerad plats på områdeskartan.

Giltigt ID krävs för att kunna hämta ut ackreditering som även måste föranmälas till respektive områdesansvarig.

Garderob

Bemannade garderober finns på plats på arenan innanför huvudentrén och kostar 20kr per inhängt objekt. Betalning sker med kort eller Swish.

VIP- och företagsgäster har egen garderob vid VIP-entrén och garderobskostnaden är för dessa inkluderad i priset.

Vänligen notera att inga större väskor får medtagas in på arenan och vi har tyvärr ingen möjlighet att förvara bagage i garderoberna.

Kontantfritt

Vänligen notera att Stockholm Open är kontantfritt. Alla försäljningsenheter på plats tar kort, och flertalet tar även Swish.

Mat och dryck

På arenan finns flertalet serveringsplatser med olika fokus och prisklasser, både i vår foodcourt, café och barerna. I år har vi ett utökat utbud från Poké Burger, Pasta Pronto och Poké Bowls.

Ingen medhavd mat eller dryck får förtäras på området med undantag för barnmat/burkmat för de allra minsta.

Tillgänglighetsanpassning

För personer med funktionsnedsättning eller rörelsehinder är större delen av arenaområdet tillgänglighetsanpassat och det finns även särskilt anpassade platser vid centrecourten.

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris. Ledsagare eller assistent till gäst med funktionsvariation har fri entré och ska ha med sig intyg. Ledsagare/assistent måste vara minst 16 år fyllda. Biljetter för tillgänglighetsanpassade platser köps via mail till biljett@stockholmopen.se

Hälsa och säkerhet

Runt om på området finns vår personal som både arbetar med våra gästers, spelares och personals trevnad och säkerhet. 

Vid behov av hjälp eller sjukvård – prata med någon av värdarna så hjälper de dig rätt. Vårt sjukvårdsteam finns på plats för att hjälpa till med både smått och stort.

Covid-19: Våra besökare, spelares och personals hälsa är alltid vår främsta prioritet. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber att våra besökare gör detsamma.

Om du visar någon typ av sjukdomssymtom inför ditt besök till Stockholm Open så ber vi dig att stanna hemma för att minska risken för smitta.

Informationsdisk

Saknar du information om något är du välkommen till huvudentrén som du når via Lidingövägen 75. Du kan självklart även prata med någon av alla våra värdar runt om på området som hjälper dig på bästa sätt de kan.

Öppettider

Generellt öppnas dörrarna 1h innan första matchstart för dagen, och arenan stänger 1h efter sista match avslutats.

Exakt sluttid är svårt att avgöra i och med spelets natur, och senare eller avvikande stängningstider kan förekomma.

Texten här kan uppdateras om avvikande stängningstider bekräftas.

Notera: Fredagen och lördagen är uppdelad i två sessioner, ett eftermiddagspass och ett kvällspass. Arenan töms kl. 16:00, eller efter att de första 4 matcherna för dagen har avslutats. Kl. 17:00 återöppnas arenan och då gäller istället kvällsbiljetterna.

11:00-ca 16:00 Eftermiddagspasset - Eftermiddagsbiljett gäller

17:00-ca 23:00 Kvällspasset - Kvällsbiljett gäller

Hitta hos oss

På nedan översiktskarta kan du se huvudområdena på arenan. Har du frågor, svårt att hitta eller behöver särskild assistans är du alltid välkommen att prata med någon av värdarna på plats eller kontakta oss via formuläret längre ner på denna sida. 

line divider

Kontakta oss!

Hittar du inte den information du söker eller har frågor är du välkommen att kontakta oss här så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig så snart vi bara kan.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Grundare och arrangör