Stockholm Open välkomnar nya partnern Ár functional

Ár functional om partnerskapet och den gemensamma viljan att driva sportvärlden mot en mer hållbar framtid

En ny partner som Stockholm Open är glada att få presentera är Ár functional som tillverkar klimatneutrala funktionsdrycker och har roten för produktionen i Åre. Vi träffade Greger, COO hos Ár functional för ett par snabba frågor om partnerskapet.

Hej Greger! Varför ni valt att gå in i partnerskapet med Stockholm Open? Vilka styrkor ser ni i tennisen och turneringen?
Vi ser att i och runt tennis finns sammanhang som bra representerar vår målgrupp och där våra produkter har en naturlig plats hos den aktiva, hälsomedvetna och moderna människan. Tennis har spännande historia i Sverige och vi har genom åren sett storheter och världsspelare som för evigt tagit plats i den svenska folksjälen. Stockholm Open är ett starkt varumärke som placerar Sverige på kartan vad det gäller arrangemang i Världsklass.

Vi tror starkt på alliansen och vår plats tillsammans med den nya driftorganisationen, som från start tydligt signalerat att man genom nya tag och utmanande idéer vill göra turneringen än mer attraktiv. Vi vill och önskar här tillsammans åstadkomma något riktigt framgångsrikt.

Ni jobbar hårt med att vara ett ansvarstagande bolag med en hållbar produkt och då med mycket fokus kring miljöaspekterna. Berätta mer! Vad skulle ni säga är era viktigaste fokusområden generellt, varför och hur kan dessa även visa sig eller ta form vid ett partnerskap eller aktivering?
Vi tror på att ta ansvar för vår gemensamma miljö och framtiden för det levande på vår planet, Jorden, det vi kallar vårt hem. Vi gör det genom att aktivt alltid göra medvetna val kring vilket sätt vi bygger, utvecklar och tillgängliggör oss och våra produkter. Det har bland annat resulterat i att vi alltid transporterar våra produkter fossilfritt. Från tillverkningen i Åre till dit där vår kund finns och i vår produktion används endast förnyelsebar och fossilfri energi.
Vidare arbetar vi mycket aktivt med att reducera det klimatavtryck som vår verksamhet genererar och alla våra förpackningar är 100% återvinningsbara. För det vi på egen hand inte kan påverka, klimatkompenserar vi genom certifierade Gold Standard godkända miljö och utvecklingsprojekt. På så vis tar vi ansvar för, att det vi gör och den effekt i form av klimatavtryck som skapas genom konsumtion av våra produkter, blir klimatneutral.
Vi kommer i samarbetet med Stockholm Open för och under turneringen att erbjuda produkter som är klimatneutrala, tillverkade i Sverige, Åre och 100% fossilfritt levererade. Med stor sannolikhet ett svårslaget erbjudande i fråga om att leverera hållbarhet i världsklass!

Är det något särskilt ni ser fram emot kring turneringen 2021?
Vi ser mycket fram emot att förhoppningsvis kunna genomföra ett fint arrangemang med hjälp av tillräckliga lättnader i nuvarande Corona-restriktioner för att kunna interagera och leverera något riktigt bra.

Vi ser framför oss ett fullspäckat arrangemang med glad och förväntansfull publik som får se dramatik och tennis på absoluta toppnivån. Stockholm Open 2021 helt enkelt!

 

Besök Ár functionals hemsida