Nya datum och biljettsläpp

Hela världens tennisögon riktas mot Stockholm 6-13 november 2021

Som enda turnering och sista stopp på touren, innan ATP-slutspelet, arrangeras nu anrika turneringen Stockholm Open i v. 45, den 6-13 november 2021. Turneringen, som senaste åren legat i oktober, flyttar i år tillbaka till november månad, den månad turneringen hölls från starten 1969. Den 28 maj släpps biljetterna.

När Stockholm Open går av stapeln på Kungl. Tennishallen i höst riktas uppmärksamheten till Stockholm från hela tennisvärlden. De nya datumen innebär att Stockholm Open förlänger spelarsäsongen för 2021 och skapar fler speltillfällen till världseliten. Något som också uppskattas från ATP-organisationen.

Under hela pandemiåret har vi tvingats vara väldigt flexibla i vår kalender på ATP-touren. Att Stockholm Open nu kan flytta sin turnering till vecka 45 är mycket uppskattat, något som vi också tror är fördelaktigt för alla berörda – turneringar, spelare och fans. Turneringsveckan i Stockholm blir den sista i den ordinarie ATP-säsongen, vilket innebär att Stockholm Open kommer att spela en nyckelroll gällande de sista kvalificeringsplatserna till Nitto ATP-slutspelet. Vi ser mycket fram emot en ny framgångsrik upplaga av Stockholm Open, säger Andrea Gaudenzi, styrelseordförande ATP.

I samband med att datum för Stockholm Open 2021 presenteras meddelas även att biljetterna till årets turnering släpps den 28 maj. Stockholm Open har genom dess över 50-åriga historia blivit en spelarfavorit hos tenniseliten, något som den långa listan av vinnare som Borg, Federer, Tsitsipas, McEnroe med flera vittnar om. Just nu pågår kampen om den perfekta spelaruppställningen för att återigen skapa tennishistoria och flera mycket intressanta, högt rankade och spännande profiler är på gång.

Thomas Enqvist, Tournament Director och trefaldig vinnare av Stockholm Open, ansvarar för att hitta den perfekta spelarmixen och ser mycket hoppfullt på årets turneringsvecka.

Vi ser stora möjligheter att få till ett riktigt bra startfält, både med anledning av Stockholm Opens fina rykte men också med tanke på att de nya datumen öppnar upp för många fler spelare att kunna närvara. Vi vet redan att det finns en hungrig tennispublik som längtat efter att få njuta av tennis i världsklass, och det tänker vi leverera, säger Thomas Enqvist

Organisationen bakom Stockholm Open arbetar parallellt med att bredda och utveckla turneringens övriga aktiviteter och engagemang. En stor del i satsningen går ut på att främja framtiden inom svensk tennis genom att tillgängliggöra sporten för fler. Dessutom skapas just nu både tennisturnering och aktiviteter för stockholmare och tennisfans både på och utanför plan.

Totalt har 162 vinnare korats genom Stockholm Opens 51-åriga historia. De singelspelare som stått högst upp på prispallen sedan starten 1969, presenteras veckovis på @stockholmopen. Information om årets turnering och historiska tillbakablickar finns här på hemsidan.

Biljetter till Stockholm Open släpps den 28 maj och finns att köpa via tickster.com. För att säkra avstånd mellan besökare på Kungl. Tennishallen släpps hälften av sittplatserna tills restriktionerna kan lätta. Full återbetalning gäller vid eventuellt inställt evenemang p.g.a. pandemin.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Moa Abrahamsson, presskontakt, moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 0707912000.