Nobina ny partner till Stockholm Open

Nobina och Stockholm Open presenterar ett smidigare och miljövänligare sätt att ta sig till årets turnering: Tennisbussen!

Stockholm Open vill skapa ett hållbart evenemang i världsklass, och i arbetet med detta krävs hållbara partners i världsklass. En sådan partner som vi är glada att presentera är Nobina, Nordens ledande kollektivtrafikföretag.

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik, med fokus på buss, och är en av Stockholm Opens nya partners. Tillsammans hoppas vi kunna förenkla resan upp till Kungl. Tennishallen för årets besökare, samt lyfta hållbara transportalternativ som en viktig del i arbetet med ett mer hållbart samhälle för en bättre morgondag.

Vår gemensamma önskan till alla besökare: Lämna bilen hemma - ta bussen!

Vi träffade Nobina för några snabba frågor om partnerskapet och initiativet.

Många svenskar kommer i kontakt mer er nästan dagligen, men kanske inte riktigt vet om det. Så, berätta lite kort om er – Vilka är Nobina och vad gör ni?

Med 12 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. Varje dag, året runt, väljer en miljon människor att resa mer hållbart med oss. Från norr till söder, i stadsmiljö och på landsbygden. Till nästa hållplats, eller hela vägen hem. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt. Från ett välkomnande bemötande och en bekväm bussresa, till ny smart teknik som bidrar till fler fossilfria resor.

Man kan säga att vi förflyttar samhället, varje dag. Med ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader.

 

Varför har ni valt att gå in i partnerskapet? Vilka styrkor ser ni i Stockholm Open och vilka förhoppningar har ni kring partnerskapet?

Vi delar ambitionen och visionen om att bygga världens mest hållbara idrottsevenemang och hoppas med vårt partnerskap kunna bidra till detta.

I den nya hållbarhetsstrategin för turneringen inkluderas fyra fokusområden: minskad klimatpåverkan, hållbar konsumtion och produktion, tryggt och inkluderande genomförande samt gemensamma värderingar och hållbar ekonomi. Detta är något vi kan identifiera oss med på Nobina och stå bakom.

Vi vill med partnerskapet lyfta fram transportlösning med buss som en åtgärd för minskade utsläpp och bidra med en logistisk lösning som främjar intresse för sporten och anrika Stockholm Open samt besökarnas upplevelse och resa till och från turneringen.

Vi hoppas även kunna bredda vårt nätverk på plats både med de goda exponerings- och aktiveringsmöjligheterna, samt nätverksmöjligheterna i företagsdelarna på turneringen.

 

Hur kommer partnerskapet att synas under turneringen och hur kommer det att aktiveras?

Vi kommer erbjuda besökare till turneringen smidiga, smarta och hållbara transportlösningar med en egen busslinje mellan Stureplan och Kungl. Tennishallen under turneringen. Denna lösning ska även förstärka känslan av eventet under turneringen gång där man ser ”Stockholm Open-bussen” passera stadskärnan. Vår ambition är att erbjuda en lösning som skapar nytta för besökare, för Stockholm och för hela eventet.

 

Är det något särskilt ni ser fram emot kring turneringen?

Förutom att hälsa alla besökare välkomna ombord på bussen så är vår förhoppning såklart, att se framgång för svensk tennis på hemmaplan! Vi hoppas även att turneringen lockar en av de rankade topp 5 i världen, och att det pratas om tennis även på andra platser runt om på stan under turneringsveckan så man får känslan av eventet i sig utanför arenan.

 

Besök Nobinas hemsida