Murray ute ur Stockholm Open

Tommy Paul klar för semifinal

Stockholm Open’s wild card och tidigare världsettan Andy Murray spelade under torsdagen sin andra kvartsfinal för året mot 53-rankade amerikanen Tommy Paul. Efter sin imponerande seger över förstaseedade Jannik Sinner på onsdagen, tog dock resan slut i kvartsfinalen på torsdagskvällen inför fullsatta läktare på Kungl. Tennishallen. 24-åriga Tommy Paul vann med 6-2, 3-6, 6-3 och är därmed klar för semifinal.

Kvartsfinalen i Stockholm Open bjöd på en riktigt kamp och briljant tennis på Kungl. Tennishallen. Matchen avgjordes i tre rafflande set. Amerikanen Tommy Paul gjorde sitt första genombrott tidigt i matchens första set med siffrorna 2-1. Spänningen tog sen över med deuce efter deuce i det femte gamet. Båda spelarna bjöd på tennis i världsklass med utmärkta forehands, en del korta välspelade poäng och en lång rally på 23 shots. Trots storartat spel räckte det inte till hela vägen för Murray och Paul tog hem första set med 6-2. 

Men Sir Andy Murray ska aldrig räknas bort för tidigt i en match. I andra set bjöd Murray på den tennis vi minns honom för och i sista game servade han hem setet med 6-3. 

Det var mycket på spel under den här kvartsfinalen. Båda spelarna inledde det tredje setet med att ta var sitt serve game till 3-3. Strax efter det gjorde Paul sitt genombrott och vann efter två och en halv timme matchen med 6-2, 3-6, 6-3. 

Vinsten för Tommy Paul innebär att han möter 8-seedade landsmannen Francis Tiafoe i semifinal på fredag.