Mikael Ymer väljer Stockholm Open

Sveriges bästa spelare på herrtouren, Mikael Ymer, är klar för spel i Stockholm Open 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director Thomas Enqvist har han dessutom signat för två år. Mikael Ymer, rankad 77, har i år haft en av sina bästa säsonger, senast med en semifinalplats i Washington Citi Open som innebar en klättring på rankingen med hela 38 platser. När Ymer kliver in i Kungl. Tennishallen i oktober blir det för första gången på tre år i Stockholm.

-Stockholm Open är för mig en av de roligaste och bästa turneringarna på touren. Dessutom har den nya    organisation stort fokus på framtiden inom svensk tennis. Genom att spela i Kungl. Tennishallen får jag en  chans att stötta unga svenska talanger samtidigt som jag är tillbaka på hemmaplan, säger Mikael Ymer.

Mikael Ymer, just nu rankad 77, är klar för spel för både 2022 och 2023. För årets turnering är han därmed andra spelare att bekräftas till Stockholm Open efter världstvåan Alexander Zverev, som förväntas vara tillbaka på touren i US Open i slutet av augusti.

-Mikael Ymer är en spännande spelare som överraskat stort senaste året. Han är också en viktig person för svensk tennis, både som framgångsrik spelare och som inspiratör för många unga svenska tennistalanger. Jag ser mycket fram emot att se honom i Kungl. Tennishallen i höst, säger Thomas Enqvist, Tournament Director.