Jamie & Stefan om nya samarbetet kring Stockholm Open

Stefan, Thomas & Jamie utanför Kungliga Tennishallen

Stureplansgruppen Event tar över som ny operatör av Stockholm Open från 2020. Detta är ett samarbete som påbörjades för många månader sedan, och som både Stefan Paymer, VD SPG Event, och Jamie Perry, VD Stockholm Open, ser mycket fram emot att nu få ta från ritbord till verklighet.

”Det är med stor stolthet vi tar oss an uppdraget som ny operatör av Stockholm Open från 2020. Det är en väldigt anrik ATP-turnering, med 50 år av fantastisk tennishistoria som vi nu ska förvalta, förädla och lyfta till nya nivåer! Vi kallar detta arbete ’Stockholm Open - Next Chapter’” säger Stefan Paymer, VD på SPG Event

Inför 2020 och kommande år kan besökaren förvänta sig ett antal olika uppslag på nyheter. Bland annat visionen att skapa ”världens mest hållbara idrottsevenemang”, en uppdaterad evenemangslayout och en mer utvecklad upplevelse samt mat- och dryckesleverans.

” Det är dags att ta tillbaka Stockholm Open som Stockholms ”top of mind” evenemang. Givetvis kommer alltid tennisen att vara vårt primära fokus och genom ’Stockholm Open - next chapter’ hoppas vi kunna inspirera, engagera och återigen öka intresset för denna anrika och fantastiska sport!” fortsätter Stefan

Beslutet att låta SPG Event ta över facklan som operatör av turneringen togs redan i slutet av 2018. Efter en grundlig övervägning och med hänvisning till tre särskilda områden – ekonomisk trygghet och stabilitet, stark organisation och gedigen kunskap kring försäljning- och eventverksamhet samt starkt engagemang och ambition att driva Stockholm Open vidare – bedömde styrelsen för Stockholm Open att SPG Event AB var det starkaste och bästa alternativet att teckna avtal med som operatör av Stockholm Open för en 3-5 års period från och med 2020.

”Samarbetet med SPG Event känns oerhört spännande. Stockholm Open firade 50 år under 2018 och vi ser fram emot att förvalta turneringens historia samtidigt som det behövs en injektion av kreativitet och utveckling för att driva turneringen fram till 100-års jubileet. Jag har följt SPG Events positiva utveckling under en längre tid och ser fram emot att tillsammans med Stefan Paymers team leverera ett Stockholm Open i världsklass för spelare, publik, media och samarbetspartners.” Jamie Perry, VD för Stockholm Open.