Elias Ymer vinner The Ymer Battle

Elias sträcker racket i luften och firar vinsten

Elias Ymer vinnare av Tennis Against Corona på Kungl. Tennishallen

Med en spännande avslutning i super tie break, står Elias Ymer som vinnare över sin bror Mikael Ymer i den första matchen för Tennis Against Corona på Kungl. Tennishallen under söndagen. Stockholm Open står bakom Tennis Against Corona, ett initiativ som startats för att stötta det viktiga hjälparbetet som just nu krävs runt om i världen i samband med coronapandemin. 

Mötet mellan bröderna Ymer var också den första delen i SVT-serien Utmanarmötet som sänds i SVT1 och SVT Play. 

Elias Ymer stod till slut som vinnare i brödramötet mellan Elias och Mikael Ymer, Sveriges  just nu bästa herrtennisspelare. Mikael Ymer, som är högre rankad än storebror Elias, fick till slut se sig besegrad. Matchen var den första inom professionell herrtennis sedan ATP satte stopp för touren i mars.

  • Det här var en mycket spännande match som svängde fram och tillbaka mellan bröderna, en match som stundtals var mycket underhållande och bra. Självklart var spelarna matchovana med tanke på den rådande situationen, men framförallt bjöd Mikael och Elias på livesport på hög nivå, något som vi alla längtat efter, säger Robin Söderling, ambassadör för Stockholm Open som också kommenterade matchen från Kungl. Tennishallen.

För ytterligare information, bilder och intervjuer, vänligen kontakta:
Moa Abrahamsson, Presskontakt Stockholm Open, moa@abbypr.se, 0707912000.

För information om Red Cross Global Covid-19 Emergency Relief, vänligen kontakta:
Maude Fröberg, Press Secretera, press@redcross.se, 084524820.