Babolat – Partner till Stockholm Open

Några snabba frågor med Babolat - en av turneringens partners

Babolat har varit partner till Stockholm Open i flera år, och kopplingen till tennis och racketsport är uppenbar – Babolat är världens äldsta bolag specialiserat inom racketsport. Vi tog ett snack med Babolat kring partnerskapet med Stockholm Open.

Hej Babolat! Berätta lite mer om varför ni har ni valt att gå in i partnerskapet, både historiskt sett men även fortsättningsvis?

Vi arbetar med tennis varje dag och har daglig kontakt med främst tennishallar och återförsäljare. När möjligheten finns att få kontakt med spelare direkt, träffa dem som utövar sporten och använder våra produkter, är det alltid av stort intresse för oss, och vilken bättre plats finns det då än att vara med under Stockholm Open? När tennissverige samlas är det ett gyllene tillfälle för oss att komma nära och till och med öga mot öga med Sveriges alla spelare, gamla som unga och proffs som motionärer.

Inom Babolat är vi väldigt stolta över vår historia och detsamma känner vi kring Stockholm Open. Det är en anrik turnering som verkligen andas tennis och historia där många nya stjärnor har fötts. Babolat startade sin historia med att uppfinna tennisträngen år 1875 och att nästan 150 år senare vara ansvariga för strängningsservicen under Stockholm Open ser vi som ett naturligt inslag i Babolats historia.

Kommer man att visa upp något nytt eller lansera någon ny produkt i samband med tennisfesten och turneringsveckan eller under året? Vilka spännande nyheter ligger i pipe-linen? 

Vi kan i nuläget inte avslöja allt för mycket men vår storsäljare, den berömda spinnracketen Pure Aero, har ett spännande år framför sig.

Historiskt sett – har ni något favoritminne eller händelse från Stockholm Open genom tiderna? 

Vi har noga följt Mikael Ymer under hans karriär och Mikael har länge spelat med Babolat som racketmärke. Ett starkt minne är såklart när han tillsammans med sin bror Elias vann dubbeln i Stockholm Open 2016. Deras kämpaglöd och samarbete på banan var otroligt kul att se.

Är det något särskilt ni ser fram emot kring turneringen 2021?

Med ett minst sagt märkligt år 2020 bakom oss blickar vi framåt och hoppas på ett bättre år där vi äntligen får återgå till ett fullsatt Kungliga Tennishallen med stampande fötter och tennis i världsklass. Vi håller alltid en extra tumme för att Mikael Ymer ska gå hela vägen i singelturneringen och få lyfta den klassiska bucklan.

 

Besök Babolats hemsida