Alexander Zverev klar för Stockholm Open 2021

Alexander Zverev, rankad nr 7 i världen

Alexander Zverev klar för Stockholm Open - Ett år innan matchstart 2021

Med ett år till matchstart kan anrika tennisturneringen Stockholm Open släppa sin första storspelare inför 2021 –  Alexander ”Sascha” Zverev. Nyheten kommer samtidigt som årets Stockholm Open, som ställts in på grund av pandemin, skulle ha gått av stapeln i Kungl. Tennishallen. 23-åriga Sascha är därmed först ut att presenteras för nästa års line-up och han skriver dessutom på för två år.

Kampen om den perfekta spelar-uppställningen är i full gång inför 2021 års ATP-spel. Stockholm Open har genom dess över 50-åriga historia blivit en spelarfavorit hos eliten och redan nu signas tysken Alexander ”Sascha” Zverev, rankad sjua i världen, till nästa års turnering.

"Jag har haft förmånen att träffa flera av de svenska tennislegendarerna som jag sett upp till i hela mitt liv; Björn, Mats, Stefan, Thomas. Ja listan är lång. Att få komma till anrika och omtyckta Stockholm Open ser jag otroligt mycket fram emot. Kanske har jag också turen att få möta någon av bröderna Ymer igen när jag är där", säger Sascha Zverev.

Ända sedan Stockholm Open startades 1969 har tennisstjärnor som Borg, McEnroe, Becker, Björkman, Federer och Tsitsipas bjudit på tennis i världsklass på Kungl. Tennishallen. Thomas Enqvist, själv trefaldig vinnare av Stockholm Open, är Tournament Director och ansvarig för att hitta och signa den bästa mixen av spelare.

"Sascha Zverev har trots sin unga ålder redan etablerat sig i yttersta världseliten. Sina meriter från segern i ATP Finals 2018 och finalplatsen i US Open i år bekräftar allas förväntningar på att Zverev blir en utav de nya spelarna som kommer dominera herrtennisen i framtiden. Han är den perfekta spelaren för oss och det är fantastiskt att ha honom klar redan nu – först av alla och för både 2021 och 2022", säger Thomas Enqvist, Tournament Director Stockholm Open.

Samtidigt som spelare uppvaktas och signas inför kommande tennisår, arbetar organisationen bakom Stockholm Open med att bredda och utveckla turneringens övriga aktiviteter och engagemang. Tanken är att lyfta och arbeta med tennis i världsklass parallellt med ett större engagemang för utvecklingen av svensk tennis, både på och utanför plan.

"Stockholm Open kommer att synas och höras även på nya platser och på nya sätt. Det kommer både stockholmare, tennisfantaster och partners att märka", fortsätter Thomas Enqvist, som än så länge är något förtegen om planerna.

Totalt har 162 vinnare korats genom Stockholm Opens 51-åriga historia. De singelspelare som stått högst upp på prispallen sedan starten 1969, kommer att presenteras veckovis på @stockholmopen fram till nästa års turneringsvecka drar igång den 16-24 oktober 2021.

För ytterligare information, bilder och intervjuer, vänligen kontakta:
Moa Abrahamsson, Presskontakt Stockholm Open
moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 0707912000.